Čtvrtý KMD - Divadlo v Celetné: Mikulášovy prázdniny

29.05.2018 09:11

Na tento den nám Svatý Petr přichystal zátěžovou zkoušku. Měl být slunečný letní horký den. Všichni jsme se vybavili velkou lahví vody a dobrou svačinou a vyrazili jsme ku Praze. Nejprve školním autem do Rakovníka a z Rakovníka linkovým autobusem na Zličín. Bylo nám opravdu velmi horko, a tak jsme byli rádi, že se můžeme zchladit v klimatizovaném nákupním centru. Po svačině jsme přejeli do centra Prahy a při procházce historickým centrem jsme hledali trochu stínu a svěží vánek. Prošli jsme se uličkami až na Staroměstské náměstí k Orloji, a pak jsme se běželi schovat do naší oblíbené Bageterie Boulevard. Po odpočinku a občerstvení jsme se procházeli několika dalšími historicky známými ulicemi až k divadlu, kde se konalo dnešní představení.

Divadlo v Celetné je malé komorní divadlo, které nás ještě nikdy nezklamalo. A co teprve známý titul francouzského autora dětských knih Mikulášovy prázdniny!  Byla to vtipná letní komedie pro děti a jejich rodiče se skvostným hereckým obsazením. Paní učitelku hrála bravurně Milena Steinmasslová a šest žáků kamarádů hráli bez odpočinku Matěj Ruml, Petr Lněnička, a další. Většinu z nich známe z televize.

Divadelní představení uteklo velmi rychle a pak jsme už pospíchali na metro, přejeli na Zličín a naším autem pospíchali do školy.

To byla naše letošní poslední akce. Ve školním roce 2018/2019 zahájíme již 10. ročník Klubu mladého diváka!!!

                                                                                                                                                                                        Mgr. Markéta Uhrová

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/Ctvrty_KMD_-_Mikulasovy_prazdniny_-_29._5._2018/

 

Zpět