ČTVRTÝ KLUB MLADÉHO DIVÁKA – HON NA JEDNOROŽCE

11.06.2016 19:38

„Konečně nalehko,“ problesklo v našich hlavách, když jsme zjistili, že  poslední KMD má být krásné, teplé a slunečné počasí. Měli jsme totiž naplánovaný Vyšehrad a být obtěžkáni bundami by nebylo nejlepší.

Národní kulturní památku Vyšehrad jsme si slibovali dávno. Na Vyšehradě jsme si připomněli Jiráskovy Staré pověsti české – O Libuši, O Horymírovi a Šemíkovi, O Dívčí válce, O Bivojovi a ještě několik jiných. Prošli jsme si pietní místo Vyšehradský hřbitov a Slavín, kde jsou hrobky vynikajících českých osobností. Poté jsme nahlédli do Baziliky sv. Petra a Pavla. Potom už jsme se kochali parkem a z různých vyhlídek jsme si prohlíželi některá významná místa Prahy. Průběžně jsme také vypracovali každý dva pracovní listy a nutno podotknout, že úspěšně!

Potom už jsme přejeli do Vodičkovy ulice, kde jsme se občerstvili v Bageterii Bouleward, po cestě k divadlu ještě někteří neodolali a koupili si zmrzlinu. No a pak hurá do divadla.

Tentokrát byl příběh velmi dramatický. Příběh, který se opravdu stal, vypráví o nevinném člověku, kterého Státní bezpečnost uvěznila z politických důvodů. Jak to dopadlo? To vám neřekneme, běžte se podívat.

Tato hudebně výtvarná inscenace vznikla ve spolupráci s občanským sdružením Post Bellum u příležitosti 20. výročí pádu železné opony a je opravdu velmi podařená. Na konci představení proběhla krátká diskuze a poté již jsme mohli nahlédnout do zákulisí. Prohlédli jsme si sklad rekvizit, kostymérnu, maskérnu a jiné doposud utajené prostory divadla. Potom už zase hurá do školy.

Celý den se nám pěkně vydařil a už nyní víme, že na podzim pojedeme na muzikál Adéla ještě nevečeřela. A také víme, že několik stávajících členů Klubu mladého diváka jelo naposledy a v září přijdou noví. Nedá se nic dělat. Nic netrvá věčně!

 Mgr. Markéta Uhrová

Zpět