ČTVRTÉ KMD – MNOHO POVYKU PRO NIC V DIVADLE V DLOUHÉ

05.06.2017 06:52

„ Tak dneska jedete naposledy!“ začali ráno 1. června poplácávat všichni Honzu s Rudou. Je to tak. Honza po mnoha letech členství v Klubu mladého diváka u nás ve škole končí. Připravuje se na závěrečné zkoušky. A Ruda také končí, odchází na střední školu. Bohužel. A tak poslední akce Klubu začínala trochu nostalgicky.

Ale čekal nás letní sluneční den a my si ho chtěli užít. Vyjeli jsme hned ráno a naše první cesta vedla do McDonalds na kraji Prahy. Po občerstvení jsme se vydali do centra na první zážitek a tím bylo Planetárium ve Stromovce. Nejprve jsme zhlédli výstavu Kosmická móda. Viděli jsme některé skafandry a obleky ze známých filmů jako jsou Hvězdné války, Star trek a dověděli se několik zajímavostí o vesmíru a jeho objevování. No a pak už jsme se těšili na promítání filmu Kde začíná vesmír ve velkém kopulovitém sálu Cosmorama. Tento sál byl pro nás novinkou, protože film tu byl promítán na kulatý strop a my vše sledovali z velmi pohodlných křesel skoro vleže. Dokument trval 44 minut a my zjistili mnoho nového. Věděli jste, že je souhvězdí orla? A že Slunce je 109x větší než planeta Země? A jaký je rozdíl mezi planetou a hvězdou?  A jak vzniká zatmění Slunce? Jo, jo! To všechno a ještě mnohem víc jsme se dověděli. Teď už jsme o něco chytřejší!

Krátkou procházkou krásně rozkvetlou Stromovkou jsme došli k autu. Ve stínu stromů jsme se v klidu naobědvali a pak už jsme jeli do centra města do divadla. Naše poslední letošní divadelní představení se jmenovalo Mnoho povyku pro nic a hrálo se v Divadle v Dlouhé.

Jednalo se o původní Shakespearovskou komedii, která však byla přenesena do současnosti. Příběhem byla dívka, kterou nastávající manžel před oltářem pro zlou pomluvu zavrhl. Došlo k několika dramatickým zvratům, ale nakonec vše skončilo dobře, dokonce dvojitou svatbou. Představení mělo u všech v publiku velký úspěch a herci se několikrát děkovali. Pak už jsme spěchali k autu a pan řidič nás v pořádku dovezl do školy.

A to byl v letošním školním roce 2016/2017 poslední výlet s Klubem mladého diváka a pro Honzu s Rudou úplně poslední výlet s námi.

Všechno krásné musí jednou skončit, aby mohlo něco nového, třeba i hezčího začít!

Mgr. Markéta Uhrová

Zpět