Červen 2023

18.07.2023 08:51

Je čtvrtek, 1. června, je Den dětí a naše třída si vybírá odměnu za úklid při aktivitách školního projektu Týden Země – polodenní turistickou vycházku do přírody. Tentokrát jdeme k viklanu. Cesta nám uběhla celkem rychle. V altánu jsme posvačili, povídali si a čas vymezený na vycházku nás donutil vstát a vydat se na zpáteční cestu. Cestou jsme si všímali přírody, poznávali stromy i některé rostliny.

Byla to taková malá příprava na školní kolo přírodovědné soutěže, která se uskutečnila v pátek 9. června v areálu naší školy. Naše třída si vedla celkem dobře, měli jsme největší počet bodů a získali 1. a 2. místo. Tak snad uspějeme i v dalším kole, které se uskuteční 22. 6. v lese směrem k Drahouši.

Třídní výlet na Křivoklát se nám vydařil. Vyrazili jsme ve čtvrtek 15. 6. ráno vlakem v 7.30 hod. z Jesenice s přestupem v Rakovníku a dojezdem do Křivoklátu v 8.30 hod.  Po pěším výšlapu ze zastávky jsme se nasvačili v prostorách nádvoří hradu. Prohlédli jsme si nádvoří i hradby. Navštívili jsme obchůdky se sladkostmi a upomínkovými předměty. Poté jsme se vydali směrem k informačnímu centru a navštívili sportovně rekreační areál, kde jsme si zajezdili na lanovce. Občerstvili jsme se v občerstvení v podhradí, nechyběla ani zmrzlina a najednou tu byl čas odjezdu. Cesta vlakem zpět do školy rychle utekla. Vrátili jsme se všichni v pořádku, celí natěšení na další, tentokráte celoškolní výlet do Chomutova.

                                                                                                                                                                                                        Mgr. Jana Měchurová

 

 

Zpět