Červen 2023

27.08.2023 16:25

„Dýchá Červen do dlaní, zrají třešně ve stráni.

Kos je trhá kosici, nastav také čepici.

Zrají také maliny, brzy budou prázdniny.“

Konečně nastal náš vytoužený měsíc červen, protože jsme už kousíček od letních prázdnin, na které se všichni moc a moc těšíme. Než ale prázdniny začaly, museli jsme si ještě zopakovat všechno, co jsme se naučili, paní učitelka uzavřela známky a čekaly nás pěkné akce školy.

Přírodovědná soutěž - školní kolo

V pátek 9. 6. 2023 proběhla školní kolo přírodovědné soutěže. Po zahájení paní ředitelkou a paní zástupkyní pro nás připravily paní učitelky z PrŠ stanoviště, kde jsme poznávali například ryby, ptáky, léčivé rostliny, houby, turistické značky i druhy ohňů a uzlů.  A protože nám počasí přálo, sluníčko pěkně hřálo, bylo to pro nás krásné soutěžní. Po skončení jsme netrpělivě všichni očekávali vyhlášení výsledků... a byly diplomy, odměny a velká radost. Družstvo naší třídy vyhrálo 1. místo ve své kategorii.

Letní turistický pobyt, který jsme zahájili dalším kolem přírodovědné soutěže „Jesenické putování“. Šli jsme směrem na Drahouš a čekalo na nás celkem bylo 14 stanovišť. Všechny hlídky obdržely medaili a sladkou odměnu. Vše bylo perfektně připraveno a moc se těšíme na další pobyt.

Třídní výlet 

V letošním roce jsme se vydali do Petrohradských skal prozkoumat tamní přírodu a krásy okolí Jesenice. Do Petrohradu jsme jeli školním autem a odtud pěšky přes Petrohradské skály, kde jsme si zahráli na loupežníky, zpátky do Jesenice. Výlet to byl krásný i když pro někoho fyzicky náročnější, ale všichni jsme v pořádku došli.

A co nakonec?

Paní učitelka nám rozdala vysvědčení a HURÁ NA PRÁZDNINY.

                                                                                                                                                                                                 Mgr. Olga Hanauerová

Fotografie naleznete zde: www.rajce.idnes.cz/zmap/album/zs-i-cerven-2023

 

 

 

Zpět