ČERVEN 2016

12.07.2016 15:50

V pondělí 6. června jsme jeli vlakem na „Exkurzi do prodejny nábytku“ v Rakovníku. Jako první jsme navštívili oddělení sedacích souprav a pohovek. Každý z nás si vybral tu svoji, která se mu nejvíce líbila a ihned ji i vyzkoušel, zda je pohodlná. I výběr kuchyňských linek nás okouzlil. Shodli jsme se, že v této prodejně bychom pořídili vše potřebné do domácnosti. Po náročném vybírání nábytku jsme se šli občerstvit do pizzerie. Pizza byla výborná, a tak jsme na vlak odcházeli spokojeni. Cestou zpátky do školy někteří z nás i únavou usnuli.

Druhý červnový čtvrtek byl ve znamení Expedice Soseň. Cestou na již zmiňovanou Soseň jsme zavítali na Svatý Hubert. U loveckého zámečku na nás čekala paní Krumlová, která nám podala vyčerpávající informace o tomto kouzelném místě. Po prohlídce zámečku jsme pokračovali k Soseňskému lomu (jezírku) a potom už do rekreačního střediska, kde jsme si opekli buřtíka a relaxovali na hřišti. Ještě než jsme se vydali do školy, navštívili jsme malou farmu.

Protože červen je měsíc, kdy kvete černý bez, hned jsme toho využili a vyrobili jsme si sirup z květů tohoto keře. Sirup je velice zdravý. Lze ho pít v létě jako limonádu s citronem nebo s ním osladíme čaj při nachlazení, kdy snižuje teplotu a mírní kašel.

Již se stalo tradicí, že ještě před prázdninami stanujeme na kempu v Jesenici. Ani letos tomu nebylo jinak. Všichni jsme se moc těšili a tak jsme si to parádně užili.

Celoškolní výlet nás zavedl do kraje Oty Pavla. Navštívili jsme pamětní síň tohoto známého spisovatele. Potom nás pan převozník převezl přes řeku Berounku loďkou (přívozem) a dále jsme pokračovali až k vyhlášenému Rozvědčíku. Zde jsme si dali výborný oběd, zrelaxovali naše unavená těla a vyrazili zpět do Jesenice.

Zpět