ČERTÍ DEN VE ŠKOLE

10.12.2014 19:28

Dne 5. prosince 2014 (pátek) jsme se zúčastnili jako každý rok čertího dne. V osm hodin začala příprava kostýmů a všeho potřebného pro mikulášskou nadílku a čertí zlobení. Přípravy probíhaly ve školní kuchyňce. Jako odměny za příkladné chování a nějakou tu básničku či písničku, jsme vložili do velkého koše mandarinky a čertovsky dobrý medový perník.

Po přestávce před devátou hodinou jsme se odebrali na naši pouť. Nejprve jsme se zastavili v jídelně, kde nás svou básničkou potěšily paní kuchařky. Cestou z jídelny jsme potkali paní uklízečku a pana školníka. A poslední zastávkou v přízemí školy byla návštěva paní ředitelky a paní ekonomky. Nechybělo ani fotografování.

Naše cesta směřovala přímo do jednotlivých tříd. Čertí procesí se vyšplhalo nejprve do nejvyššího patra. Děti zde byly hodné i zlobivé, ale ty hodné převažovaly. Dostali jsme se i do patra nižšího, za to zlobivějšího. Na poslední zastávku si čerti nechali červenou třídu. Pořádně zlobily vystrašili, ale i těm dali mikulášskou odměnu.

Po skončení čertovského putování jsme se museli všichni převléknout znovu do lidské podoby a mohli vyrazit spolu s ostatními na čertovskou diskotéku. Diskotéka byla v tělocvičně. Mezi tancováním a řáděním probíhaly různé soutěže.

Čertí den se velice vydařil a doufáme, že se líbil úplně všem. Za rok se zase těšíme.

 

                                                                                                              PrŠ spolu s

                                                                                                              Mgr. Renátou Jílkovou a Bc. Jitkou Lacinovou

Zpět