ČERTÍ DEN VE ŠKOLE 2016

08.12.2016 06:59

Čas letí jako voda a nastal opět ten dlouho očekávaný den, na který se těší snad všichni žáci naší školy. Hodní i ti zlobivější. Na mikulášskou nadílku si tentokráte vzal Mikuláš s sebou na výpravu Anděla a dva pekelníky. Před půl devátou překročili všichni práh školy a vydali se na obhlídku jednotlivých tříd. Než se však vyrazilo do tříd, nemohla chybět zastávka v jídelně, u pánů řidičů, i paní uklízečky se musely zkontrolovat, a nemohli samozřejmě vynechat paní ředitelku přímo v ředitelně.

Poté už opravdu nic nebránilo tomu, aby obešli všechny děti ve škole, vyslechli básničky, písničky a povídání dětí.

Někteří se během obhlídky mikulášské výpravy trochu báli, objevily se i slzičky, ale padly sliby, že se všichni polepší, vše řádně odčiní a všichni se tak nakonec s Mikulášem, Andělem i čerty vyfotili.

Po školní nadílce nás ještě navštívila Mateřská škola Oráčov. Děti z mateřské školy si u nás udělaly svou mikulášskou nadílku s pomocí našeho Mikuláše, Anděla a pekelníků. Po nadílce i těchto nejmenších následoval program v tělocvičně, kde si pro nás mateřská škola připravila krásné vystoupení pohádky „Mrazík“. Představení bylo velmi vydařené a našim žákům se jejich pohádkové představení líbilo. Děti tak byly oceněny velkým potleskem všech přítomných. Po tomto vystoupení následovalo ještě jedno, o které se postarali žáci naší školy, konkrétně sboru Sluníčko. Sbor zazpíval tři známé vánoční písničky. A i členové sboru byli odměněni potleskem.

A co nesmí chybět na konci mikulášské nadílky? No přece velká čertovská diskotéka. Tancovalo se, soutěžilo a všichni si to užívali v maximální možné míře. Tak zase za rok!

Velké poděkování a pochvala patří žákům ze ZŠP II. a PrŠ, kteří byli ochotní pro své spolužáky ztvárnit Mikuláše, Anděla a čerty. Všem se moc líbil jejich přístup.

Mgr. Renáta Jílková, Mgr. Jitka Lacinová

 

fotografie z akce zde:  www.zmapjesenice.cz/fotogalerie/

Zpět