Celoškolní výlet Kralovice, Mariánská Týnice a farma Dvorec

04.06.2019 06:04

Slunečné počasí trvá už pár dní a my se všichni těšíme na školní výlet. Není tajností, kam pojedeme, ale co nás tam čeká. Cesta autobusem uběhla velmi rychle, protože jsme nevyráželi až tak daleko.

První zastávkou byl sběrný dvůr v Kralovicích. Zde žáci viděli třídičku odpadů a dozvěděli se plno zajímavostí o tom, jak to s odpadovými materiály chodí. Vlastně jsme měli to štěstí všechno vidět a dozvědět se, neboť jsme byli poslední exkurzí na tomto pracovišti před jeho uzavřením.

Další zastávkou byla Mariánská Týnice. Zde jsme se nasvačili a posilněni jsme šli po malých skupinkách na prohlídku muzea. Podívali jsme se i do kostela, kde jsme jako myšky poslouchali krásnou hudbu a na konec se společně vyfotili v ambitu, kde jsme chvilku odpočívali.

Po Mariánské Týnici nás čekal ještě kousek cesty autobusem na farmu Dvorec. Sem jsme se všichni moc těšili. Přivítal nás majitel farmy a jeho dcera. Nejprve nás čekalo pohoštění, měli jsme výborný oběd – řízek a brambory. Po krátkém odpočinku jsme se všichni vydali na prohlídku farmy. Farma byla poměrně veliká a pro nás to byla nádherná procházka s prohlídkou nejen hospodářských zvířat. Děti měly možnost některá zvířata pod dohledem krmit suchým pečivem. Pan majitel pěkně vyprávěl a čas určený na prohlídku nám tak rychle utekl, ani se nám ještě nechtělo zpátky do školy.

Všem se na výletě moc líbilo a věřím, že nám zůstanou jen milé vzpomínky.

                                                                                                                                                                                                            Mgr. Jana Měchurová

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/Celoskolni_vylet_Kralovice%2C_Marianska_Tynice_a_farma_Dvorec_2019/

 

 

 

Zpět