CELOŠKOLNÍ VÝLET DO TECHMANIA PLZEŇ

30.06.2014 09:22

Poslední školní týden, úterý 24. června 2014 v 8 hodin na nás čekal pře d naší školou krásný modrý autobus. Kam jsme se chystali?  No přeci na školní výlet. Čekala nás jízda autobusem do Plzně, která utekla jako voda a už jsme stáli na parkovišti před Techmania science centrem.  Všichni jsme se sem moc a moc těšili a předem se na internetu seznamovali s nabídkou programů a expozic, to proto, abychom si vybrali, to co nás nejvíce zajímá.

Po příjezdu do Techmania centra nás všechny p. uč. Jana Měchurová zaregistrovala a rozdala všem žákům i pedagogickému dozoru náramky, se kterými jsme se mohli pohybovat po celém centru a prohlédnout si tak mnoho zajímavých expozic.  V 11 hodin dopoledne se konala show Tekutý dusík a byla opravdu velice zajímavá. Nikdo si ji nenechal nechat ujít.

Každý si našel v budově science centra zábavu sobě vlastní, neboť nabízela řadu programů ve volných biologických, chemických a fyzikálních laboratořích a dílnách. Někteří jedinci se ovšem nejvíce těšili na to, aby mohli vyzkoušet jízdu na Segwayi, kterou všichni jezdci zvládli na jedničku.  

Po poledni jsme se ještě přesunuli do budovy Planetária, kde jsme si prohlédli vesmírné expozice. A tím se také přiblížil konec naší návštěvy v Techmania science centru.

Ještě v autobuse cestou zpět probíhala velká diskuze a komentování zážitků z Techmanie a tak někteří z nás ani nezaregistrovali, že už jsme zpět před školou. 

Mgr. Jana Měchurová

Zpět