ADAPTAČNÍ POBYT 20.9.2016

25.10.2016 09:10

Jako každým rokem, tak i letos jsme uspořádali pro žáky naší školy adaptační pobyt. V letošním roce byl jednodenní a byl zaměřen v dopoledních hodinách na Etickou výchovu a v odpoledních hodinách na sportovní a relaxační činnosti.

Dopoledne si každá třída vyrobila svůj třídní erb. Žáci pracovali společně se svými paní učitelkami a asistentkami a byla radost se dívat, jak vznikají jednotlivé erby, ale také na to, jak si žáci vzájemně pomáhají a jak se doplňují. Některá třída zvolila erby v podobě mašinky, jiná si zvolila podobu stromu, ale také vznikl opravdický historický erb. Všechny třídy pracovaly s velkým zaujetím a vznikly opravdu netradiční a hezké erby.

Odpoledne si žáci zazávodili a zasoutěžili ve sportovním duchu. Mladší žáci hráli společně některé jednoduché míčové hry, kuželky nebo jen stolní hry jako pexeso či karty. Starší žáci – především kluci, si zahráli fotbalový zápas. Tento den byl poměrně chladný, takže pohyb nám jenom prospěl. Řádně jsme se zahřáli. Po sportovním vyžití a soutěžích jsme se odebrali společně do školy.

Pak jsme si vše vyhodnotili, pochválili jsme si navzájem vyrobené erby, které jsou vystaveny u vstupu do školy a působí zde velmi příznivě a mile na všechny, kdo přicházejí do školy.

Mgr. Renáta Jílková a Mgr. Olga Hanauerová

Zpět