6. SLUNÍČKOVÝ BÁL

21.03.2016 14:35

V pátek 11. března 2016 byl pro mnohé obyčejný pracovní den. Pro nás ale ne! V tento den se konal v restauraci na Drahouši Sluníčkový bál, který pořádala ZŠ, MŠ a PrŠ Jesenice. Jednalo se o již tradiční benefiční akci, která se v letošním školním roce uskutečnila již po šesté.  Ředitelka školy magistra Hana Vanická osobně vítala všechny příchozí a obdarovávala je školním výrobkem v podobě keramického tulipánu.   

Slavnostní večer zahájila ředitelka školy, připomněla blížící se 55. výročí založení školy, zmínila se také krátce i o připravované inkluzi. Děkovalo se sponzorům a všem ostatním, kteří se na přípravě plesu jakkoliv podíleli. Pak už střelba z pušek, slavnostní přípitek a vystoupení Sboru Rakovnických ostrostřelců zahájilo již šesté sluníčkové plesání. Vystoupení Sboru Rakovnických ostrostřelců zprostředkovala opět Dana Bechyňská.

K tanci a poslechu hrála po celý večer jak jinak než kapela Orion. Součástí plesu bylo i několik kulturních vstupů, které zajistila děvčata z Aerobic klubu Angel z Rakovníka pod vedením Lucie Břinčilové. Klasické i latinsko-americké tance předvedl taneční pár mezinárodní třídy a finalisté ČR Zuzana Kolská a Igor Misurenko. Pozadu nezůstaly ani břišní tanečnice TJ Sokol Rakovník pod vedením Jany Boumové. O půlnoční překvapení – světelnou show se postarali bratři Kulhánkové ze Žihle. Kdo chtěl, mohl si pro radost vypustit lampion štěstí.

Nedílnou součástí Sluníčkového bálu byla bohatá tombola, ve které se letos sešlo na 450 zajímavých cen. Novinkou letošního plesu byla dražba, kdy se dražily obrazy, které byly součástí výzdoby. Příjemná, klidná a pohodová atmosféra naplňovala celý sál až do časných ranních hodin.

Sluníčkový bál byla benefiční akce, jejíž výtěžek bude věnován na zážitkové aktivity žáků školy. Poděkování patří všem, kteří Základní školu, Mateřskou školu speciální a Praktickou školu Jesenice podpořili.

 

                                                                       Mgr. Jana Měchurová

 další fotografie: www.zmapjesenice.cz/fotogalerie/

Zpět