2. POLOLETÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

31.05.2017 17:44

A je tu Nový rok 2017, všichni jsme se ve zdraví sešli po vánočních svátcích a už se těšíme na pololetní vysvědčení. Aby bylo co nejlepší, pilně se učíme, ale nezapomínáme také na různé akce naší třídy a školy.

Vysvědčení jsme si rozdali 2. února a odjeli domů na pololetní prázdniny.

Pak následoval zimní turistický pobyt, jarní prázdniny a mnohé školní akce.

Dosud jsme se zúčastnili celoškolních projektů – „ projekt Voda, projekt Dravci, celoškolního karnevalu na téma Vodní říše, Týdne zdraví a těšíme se na další akce, které budou ve druhém pololetí.

Ani v letošní zimě jsme nezapomněli na naše ptactvo, společně jsme vyrobili pro ptáčky krmítka a byli jsme je umístit v okolí školy a do přírody.
Projekty: Voda a Dravci

V rámci těchto projektů jsme plnili velmi zajímavé a pěkné úkoly a opět jsme se naučili mnoho nových a zajímavých věcí – např. – jednoduché pokusy s vodou - proces tání, kondenzace par, viděli jsme Barnabáše, výra velkého Bubo- Bubo, který k nám zavítal do školy s panem Volejníkem, společně jsme vytvářeli práce na téma: Sova v zasněžené krajině……

Týden zdraví

V rámci týdne zdraví jsme pekli zdravé banánové muffiny, sestavovali jsme jídelníček a potravinovou pyramidu, byli jsme na sportovní vycházce, vážili a měřili jsme se a samozřejmě ochutnávali zdravé potraviny.

Karneval

V únoru jsme se také účastnili celoškolního karnevalu na téma „ Vodní říše“. Vyrobili jsme si masky, někteří žáci si přinesli vyrobené masky z domova a v tělocvičně jsme soutěžili, tančili a cvičili a moc se nám vše líbilo.

Divadelní představení – „ Krejčík Honza“

5. dubna jsme si vyjeli na divadelní představení do KC Rakovník „ Krejčík Honza“. Představení s Krejčíkem Honzou jsme již viděli několikrát a nikdy nás nezklamalo. I tentokráte jsme se moc pobavili, ale také přiučili. Představení bylo plné písniček, povídání a také pohybu. Do školy jsme se vraceli potěšeni a s dobrou náladou.
Ani v letošní zimě jsme opět nezapomněli na naše ptactvo, společně jsme vyrobili pro ptáčky krmítka a byli jsme je umístit v okolí školy a do přírody.
Mgr. Olga Hanauerová

 

 

Zpět