2. pololetí školního roku 2022/2023 - únor, březen

13.03.2023 09:48

Začalo nám druhé pololetí školního roku, máme za sebou pololetní prázdniny, a ty jarní nám začaly také velmi brzy, a to 13. 2. 2023. Jen co nám skončily a přišli jsme první den po prázdninách do školy, čekala nás v rámci odpoledního vyučování přednáška s Policií ČR, která se uskutečnila 21. 2. 2023 v budově střední školy. Byla velmi poučná a žáci si připomněli na příkladech z policejní praxe pana R. Černého nejen správné chování, ale i např. vztah k cizímu majetku.

Ve středu 1. března 2023 čtyři žáci třídy – Maty, Milan, Honza G. A Míša, společně s dalšími žáky reprezentovali naši školu na turnaji ve stolním tenisu v Rakovníku. Kluci se neumístili na předních příčkách, ale o to více si to užili, turnaj měl skvělou atmosféru a když to vyjde, rádi bychom jeli zase.

Naše třída nezahálí, je tu 7. březen a s ním i Den pro zdraví. Po společném zahájení a zazpívání jsme se dali do práce, vypracovali jsme pracovní listy a pak jsme se vydali do kulturního domu, kde byli připravené žákyně SŠ, které nás provázely po stanovištích a poskytovaly nám informace o zdravém životním stylu. Kdo chtěl, mohl si nechat změřit tlak, vyzkoušet opilecké brýle nebo malovat na obličej spolužáka. Po návratu do školy jsme ochutnali vynikající zdravé saláty. Nakonec jsme si protáhli svoje těla v tělocvičně. Trochu jsme se vyhecovali a dělali kliky, dřepy a sedy lehy na čas. Parádně jsme si užili „zdravé dopoledne“. Příští týden v úterý 14. 3. nás čeká ještě přednáška o škodlivosti tabáku s paní doktorkou Luhanovou. 

Po přednášce paní doktorky Luhanové na téma rizika užívání tabáku si naše třída zaskotačila na maškarním karnevalu, který se uskutečnil ve čtvrtek 16. března. Možná se budete divit, ale všichni jsme si na karneval připravili nějakou tu masku. Zábava byla skvělá, užili jsme si soutěže i tanec.


 

                                                                                                                                                                                                        Mgr. Jana Měchurová

 

 

Zpět