2. pololetí školního roku 2020/2021

24.06.2021 07:33

Pololetní vysvědčení bylo rozdáno, proběhly pololetní prázdniny poté i jarní prázdniny a my jsme se s plným nasazením dali opět do učení.

Těšili jsme se, co všechno zažijeme. Naše radost ale netrvala dlouho, jelikož pandemická situace nám naše plány tak trošku překazila. V měsíci březnu jsme zůstali doma na distanční výuce, ale velkou výhodou bylo, že většina z nás se mohla vidět prostřednictvím internetu a ICT techniky. Plnili jsme online zadané úkoly, povídali si společně s ostatními žáky i s paní učitelkou a asistentkou.

Nicméně v únoru jsme ještě stihli vyrobit a rozvěsit krmítka pro ptáčky, zapojili jsme se do výtvarné soutěže o nejkrásnější vločku, stačili jsme vyrobit přáníčka k MDŽ.

Po návratu do školy po distanční výuce jsme se opět učili, ale také nás čekaly velmi pěkné akce:

  • Čarodějnická stezka, kde jsme plnili úkoly a hádali jméno čarodějnice.
  • Dřevohraní – vyráběli jsme ze dřeva, dozvěděli jsme se mnoho zajímavého o dřevě, o práci lesníků a o lese.
  • Jesenické putování – tentokrát nás vedla cesta směrem na Viklan, opět jsme plnili úkoly z oblasti přírodovědy a na konci cesty nás čekala odměna v podobě párku v rohlíku.
  • Expedice Rusalčino jezírko – tento výlet byl velmi pěkný, ale také náročný. Plnili jsme úkoly cestou do Bedlna, kde jsme si zazvonili na tamní zvoničku, prohlédli jsme si místní kapličku s rybníčkem a „Stonehenge“ a pokračovali jsme do nedalekého lomu, kde se natáčela opera Rusalka. Zde jsme si chvíli odpočnuli a vydali se zpět do Jesenice přes obec Chotěšov. Navzdory velkému horku jsme vše statečně zvládli.
  • Třídní výlet na golf v Podbořánkách – zde jsme si zkusili odpalování míčků a patování, prošli se kolem golfového hřiště v lese, zahráli různé hry v přírodě. A bylo to pro nás velmi pěkné a pohodové dopoledne.

Ještě nás čeká tradiční vycházka na Drahouš, na kterou se moc těšíme, pak rozdání vysvědčení a hurá na prázdniny.

                                                                                                                                                                                                Mgr. Olga Hanauerová

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/ZS_I._-_2._pololeti_skolniho_roku_2020_2021/

Zpět