2. KMD - Divadlo Spejbla a Hurvínka - Spejbl versus Drákula

30.03.2023 12:13

Tak jsme hned začátkem jara vyrazili opět do Prahy. Ráno to tedy na jaro nevypadalo, sněžilo a bylo dost zamračeno. Školním autem, autobusem, metrem a tramvají jsme dopoledne společně dorazili do Národního technického muzea na komentovanou prohlídku Uhelný a rudný důl. Chodby makety dolu dosahovaly délky 500 metrů, tvoří unikátní soubor sbírkových předmětů nářadí, nástrojů a strojů různého stáří a doby. Některé jsou ještě v současné době funkční. Velmi erudovaný průvodce nám dal prostor vyzkoušet si stísněné prostory různých velikostí, často zdůrazňoval možná rizika a nebezpečí této velmi náročné manuální práce horníků. Další expozicí byla Doprava. Prohlédli jsme si historické i moderní dopravní prostředky – auta, motorky, letadla a vlaky. Dokonce si někteří vyzkoušeli vládní motorku i s majáky a zapózovali pro fotky. Poté jsme se již přesunuli tramvají na „kulaťák“. Občerstvili jsme se v naší oblíbené Bageterii Boulevard, trochu si odpočinuli a načerpali síly na druhou polovinu dne. Čekal na nás Spejbl, Hurvínek, a dokonce i Drákula.

Pan Spejbl se pustil do skládání muzikálu, který ho má zbavit dluhů za elektřinu. Taťulda vymýšlí a píše, ale protože je celý popletený Hurvínkovými horory, nechybí v jeho představách upírobijec Hurvínek, podnikavá nymfoMánička, pes baskervillský alias Žeryk a paní Kateřina, která svede boj o Spejblovu přízeň s francouzskou dekadentní zpěvačkou chansonů Poulet. Jak vše dopadne, když se k nočnímu životu probere i žoviální hrabě Drákula, uvidíte, když se půjdete také podívat na představení. Přece byste od nás nechtěli prozradit konec!!!!!!

Po představení jsme se vydali metrem, autobusem a školním autem. A ještě za světla jsme se po 19. hodině v pořádku vrátili do školy na večeři. Byla to fakt vydařená klubová akce a zanedlouho, již v dubnu, pojedeme opět. Tentokrát nás čeká v Minoru Záhada hlavolamu!

                                                                                                                                                                                                    Mgr. Markéta Uhrová

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/2._KMD_ZS_-_Divadlo_Spejbla_a_Hurvinka_-_Spejbl_versus_Drakula_2023/

Zpět