1. pololetí školního roku 2022/2023

10.01.2023 07:05

Tak nám to pěkně utíká. Během 1. pololetí školního roku probíhaly různé školní akce, kterých se žáci z PrŠ I a PrŠ II zúčastnili. Pojďme se vrátit na začátek.

1.září se nám otevřela vrátka naší školy a přivítali jsme nové spolužáky. Do PrŠ I nastoupily žákyně: Adélka, Natálka a Jiřinka, celkový počet ve třídě je 6 žáků. Do PrŠ II nastoupily dívky, Alenka a Magdalénka a chlapci Vojta a Tomáš. Celkový počet ve třídě PrŠ II je 8 žáků. Klima třídy je na přátelské úrovni. Všichni žáci mají mezi sebou velmi pěkné vztahy a navzájem se respektují.  

V říjnu se konal první školní projektový den „BRAMBORIÁDA“. Plnili jsme úkoly: vážení brambor, měření nejdelší slupky a v tělocvičně na nás čekaly sportovní aktivity. Pokrm jsme zvolili bramboráky.

V listopadu jsme si užívali druhý školní projektový den „JABLKOHRANÍ“. 11. listopadu slaví svátek Martin. Pranostika je spojena o Martinovi, který přijíždí na bílém koni. V rámci předmětu příprava pokrmů si žáci z Praktické třídy jednoleté a dvouleté připravili v tepelné úpravě svatomartinské menu.

V prosinci nás přivítal svatý Mikuláš, anděl a čert. S žáky jsme nacvičovali společné taneční vystoupení, za které jsme dostali sladkou odměnu. Posléze jsme se chystali na čertí diskotéku. V neposlední řadě máme období adventu, s žáky jsme si užívali Vánoční atmosféru. Zpívali jsme koledy, vyzdobili si třídu ručně vyrobenými dekoracemi. Na třídní besídce jsme si užívali vánoční pohádky, rozbalení dárků a pojídání cukroví.  

                                                                                                                                                                                                                Nikola Oláhová

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/PrS_-_1._pololeti_skolniho_roku_2022_2023/

 

 

Zpět