1. KMD - Divadlo ABC - Elefantazie

22.03.2022 08:50

Po dvouleté pauze jsme se členy Klubu mladého diváka vyjeli opět do Prahy. Přesunovali jsme se školními auty, autobusovou linkou a metrem do historické části Prahy na Malostranské náměstí. Počasí jsme asi měli objednané, a tak jsme se sluncem nad hlavou procházeli uličkami, kolem Vltavy, kochali se naší historií, došli na Karlův most. Trochu jsme se zorientovali v okolí, zhlédli Kampu, vilu Jana Wericha, viděli siluety Katedrály svatého Víta, Kostel svatého Mikuláše, Pražského hradu, Národního divadla, Petřína, kyvadla na Letné a další významné stavby Prahy. Došli jsme na Staroměstské náměstí, kde orloj odbíjel právě poledne. Přes Havelské tržiště jsme došli na Václavské náměstí. Prohlédli jsme si několik budov známých obchodních značek, ale také nádhernou budovu Národního muzea a Sochu svatého Václava. Jenže to už se ozývali někteří netrpělivci, že mají hlad. Měli totiž slíbenou návštěvu v Bageterii Boulevard ve Vodičkové ulici, která je na dohled divadla. Jeden si objednal bagetu, druhý horkou čokoládu, třetí limonádu a někdo si dal i latté. Odpočinutí, najedení a spokojení jsme si ještě prohlédli pasáž divadla ABC, a plni očekávání vstoupili do jednoho z nejznámějších divadel Prahy.

Elefantazie – bylo divadelní muzikálové představení o sloním muži, který se stal ve viktoriánském Londýně atrakcí obludária. Jeho křehká, vlídná a laskavá duše, je skrytá v jeho znetvořeném těle. Kdo je v tomto příběhu ten hodný a ten zlý člověk? Kdo slonímu muži poskytne domov a péči? Kdo odhalí tajemství Jacka Rozparovače? To se budete muset zajít podívat do divadla sami. Nám tento lidský příběh představil divadelní soubor, jejími členy byli také známé osobnosti Tomáš Klus a Zdeněk Piškula. Představení doprovázel živý hudební orchestr a žádný playback! V závěru byl v hledišti velký aplaus, ale to my už jsme pospíchali na metro, abychom stihli spoj do Rakovníka.

Když jsme se vrátili do Jesenice, byl už večer. Z reakcí žáků vybírám jen několik ohlasů: „Tak tenhle den jsem si opravdu užila……. Kdy pojedem příště?.......... Mohl bych být právoplatným členem, už nechci být náhradník! ………… To byl fakt super den!“

A že byli všichni plni dojmů, jsem slyšela od všech ostatních celý další den. Hned se zvýšil zájem o další divadelní vystoupení. Ale pozor!! Jezdí s námi jen ti, které schválí paní ředitelka! Zlobidla nebereme!!!!

                                                                                                                                                                                                   Mgr. Markéta Uhrová

Fotografie naleznete zde: zmap.rajce.idnes.cz/1._KMD_-_Divadlo_ABC_-_Elefantazie_2022/

 

Zpět